Fotomaraton på Brännö

En fotomaraton är en fototävling för amatörer och proffs där deltagarna får i uppgift att ta en bild i taget på olika teman som delas ut löpande under dagen. Vårt syfte med tävlingen är att på ett roligt sätt skapa en löpande dokumentation av Brännö och skärgården.

Just nu är inget fotomaraton inplanerad

Fotomaraton vintern 2016 ägde rum söndagen den 28 februari.

slider-fotomaraton

Tid: Söndag 28 februari, samling kl 10.00
Plats: Brännö skola
Huvudtema: Brännö vintern 2016

 

Anmälan

Anmälningsavgift: 100 kr
Anmälan till: fotomaraton@brannoforeningen.se. Du kan även anmäla dig på plats den 28 februari.
Ange namn, mobilnummer och mailadress vid anmälan.

När du skickat in din anmälan blir du kontaktad med information om inbetalning av avgiften. Intäkterna från anmälningsavgifterna används till vinster för deltagarna.

Upplägg

Vi samlas på Brännö skola klockan 10.00 för en gemensam start och genomgång av tävlingsregler. Lokalen kommer att var öppen under tävlingstiden och där kan deltagarna fika och träffas och inspirera varandra till lösningar av temauppgifter. Vi beräknar att vara klara kl 18.00.

Vid tävlingens slut lämnar alla in sina bilder i digital form till tävlingsledningen, samt texter med motivering av bildval och tolkning. Deltagare som använder mobilkamera kan skicka in sina bidrag med e-post. Deltagare som använder digitalkameror får istället tanka över bidragen i en dator. Det är tillåtet att redigera bilderna innan de skickas in till tävlingsledningen.

Tävlingsledningen lägger sedan upp alla bilder och bildtexter i ett bildbibliotek.

Exempel

Varje bild ska vara en tolkning av ett tema. Huvudtemat för alla bilderna är ”Brännö vintern 2016”. Temat för en enskild bild kan vara ”Nyhet”. Bilden du tar ska då innehålla något som kan tolkas som en nyhet på Brännö vintern 2016. Du skriver själv ner hur du motiverar din tolkning och bildval. Detta blir grunden till en bildtext i den fotobok som ska tryckas upp med vinnarbilderna.

Röstning

Länkarna med bildbiblioteken kommer att bedömas av en oberoende jury. En ”bra bild” är en bild som hör hemma i en fotobok med temat ”Brännö vintern 2016”. Den kan vara vacker och spännande, eller kanske locka till skratt eller eftertanke.

Möjlighet finns också för varje deltagare att med ett personligt röstkort (ett kodnummer som kan användas en gång), rösta på andras bilder.

Vinnare och pris

Pris delas ut för bästa bild och för bästa bildserie. Antal priser som delas ut beror på hur många som deltar i tävlingen.

Vinnarbilderna presenteras när juryn och deltagarjuryn bedömt bilderna. Tävlingsledningen återkommer med datum för detta.

Vinnarbilderna kommer att publiceras i en fotobok, och vinnarnas pris i tävlingen utgörs av dessa fotoböcker.

Tävlingsledning

Patrik Häggmark
Björn Fors, e-post: varsebli@gmail.com, mobil: 0706-380038.

Fotomaraton hösten 2015

Fotomaraton hösten 2015 ägde rum söndagen den 4 oktober. Ett stort grattis till vinnarna Mika Grinell och Alina Wiberg! Nedan några exempel på tävlingsdeltagarnas tolkning av temat ”Röd”.